Pot să folosesc eSIM la YOXO?

eSIM încă nu este disponibil la YOXO.
Abonează-te la newsletter și află imediat cum îl lansăm

Ce este eSIM?

eSIM ( embedded SIM) este o cartelă electronică încorporată în telefonul tău. Ea nu este detașabilă, pentru că este, de fapt, un cip electronic în telefon. Dar se comportă exact ca o cartelă SIM clasică.

Diferența dintre SIM și eSIM

Principala diferență între cele două tipuri de SIM-uri este, așa cum spuneam, faptul că SIM-ul clasic este un cip pe suport fizic, exterior telefonului, iar eSIM este deja integrat în telefon.

SIM-ul clasic are cip-ul exterior telefonului, cip pe care este încărcat numărul tău de telefon mobil și serviciile de care beneficiezi.

eSIM este un cip în sine, integrat în placa de bază a telefonului compatibil cu această tehnologie.

În consecință, dimensiunea eSIM este mult mai mică, ceea ce permite producătorilor de smartphone să folosească spațiul disponibil pentru alte caracteristici intersante.

Cum funcționează eSIM?

Activarea eSIM este un proces relativ simplu, care are la bază scanarea unui cod QR. Operatorul de telefonie îți pune la dispoziție acest cod, iar tot ce trebuie să faci tu este să scanezi codul respectiv pentru activarea eSIM. Este important să știi că dacă alegi trecerea de la un SIM clasic la eSIM, serviciile sunt active din momentul în care codul de activare a fost generat, ceea ce inseamnă că tarifarea începe chiar dacă nu ai instalat și activat eSIM-ul în dispozitivului tău mobil. Asigură-te însă, că înainte de scanarea codului de activare eSIM, telefonul tău este conectat la o rețea Wi-Fi.

Pot folosi eSIM pe orice device?

Momentan, nu. Există doar anumite telefoane compatibile cu tehnologia eSIM, iar eSIM-ul nu poate fi folosit decât pe telefonul respectiv. Dar dacă ne uităm la viteza cu care avansează tehnologia, este foarte posibil ca acest incovenient să nu mai fie o problemă curând.

De ce sa aleg eSIM?

Iată doar câteva motive:

  • activarea eSIM se poate face exclusiv digital și nu mai ai nevoie de un suport fizic
  • un aspect important și poate unul dintre marile avantaje, îl reprezintă durabilitatea, eSIM-ul fiind mult mai rezistent la șocurile mecanice, praf și umezeală, acestea fiind doar câteva dintre motivele de nefuncționare a SIM-urilor clasice.
  • eSIM-ul îți oferă și posibilitatea de a instala mai multe numere de telefon pe același dispozitiv, ceea ce însemnă că dacă folosești, de exemplu, un număr de telefon de serviciu și unul personal, nu trebuie să folosești două telefoane și nici măcar un telefon dual-sim.
  • eSIM permite și folosirea mai multor numere de telefon din rețele diferite dar pentru acest lucru este important ca telefonul respectiv să nu fie codat într-o anumită rețea.

Numărul maxim de profile (numere de telefon) depinde, însă, de capacitatea de stocare a fiecărui producător de dispozitive mobile. Important de știut faptul că un singur număr de telefon poate fi activ la un moment chiar dacă vei avea mai multe numere de telefon instalate.

Încearcă YOXO, descarcă gratuit aplicația

Încă explorezi ce abonament
ți se potrivește?

Hai să pastrăm legătura...