YOXO

Care este diferența dintre eSIM și o cartelă SIM?

eSIM-ul îndeplinește aceleași funcționalități ca o cartelă SIM și este la fel de sigur dar există câteva diferențe:

  • eSIM-ul este deja integrat în dispozitivul tău (din fabrică), deci nu trebuie să mai obții tu cartela SIM de la operator pentru a o introduce în dispozitivul GSM (telefon, tabletă, etc.).
  • poți avea pe ea mai multe numere de telefon ( abonament sau cartelă PrePay), chiar și de la operatori diferiți deoarece memoria eSIM-ului poate fi rescrisă - față de cartela SIM. Chiar dacă vei avea mai multe numere de telefon instalate, doar pe unul dintre ele îl vei putea seta că activ la un moment dat, din meniul dispozitivului tău. Singura excepție este deocamdată Apple iPhone 13 (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Max) care oferă funcția Dual eSIM. Prin aceasta vei putea activa în acelasi timp 2 profile de eSIM, adică două numere de telefon diferite.
  • eSIM-ul nu permite salvarea de contacte (stocarea agendei telefonice) și SMS-uri. Lista de contacte și datele existente pe cartela SIM nu se vor putea transfera, așa că asigură-te că le-ai salvat în memoria telefonului înainte de această modificare.
  • Pe eSIM codul PIN este dezactivat inițial. Pentru evitarea situațiilor în care serviciile tale ar putea fi utilizate abuziv de către persoane neautorizate, care ar putea intra în posesia dispozitivului tău mobil, îți recomandăm să activezi și să personalizezi codul PIN. Poți face asta direct din meniul dispozitivului tău mobil. Codul PIN inițial este 0000.

Descarcă aplicația pe telefonul tău mobil

YOXO
YOXO